mandag den 6. august 2012

Champ, kantareller og kalas :0)

Glæden og forventningerne er altid tårnhøje når vi vender kompasset og kører mod Sverige, og i år var ingen undtagelse. Bare glæden ved at dufte skoven, se råen med sine lam og søerne glitrer i solskinnet. Og så det dejlige syn af vores lille røde svensker hus, og det knaser forventningsfuldt når vi kører ind på grusvejen. Sverige er i den grad et spørgsmål om sanser og indtryk.

3 dejlige lange uger lå foran os. Den første uge er altid sat af til praktiske gøremål og så selvfølgelig masser af tid til det sociale, specielt i Bohult :0) Søndag den 22. juli fylder krudttønden 9 måneder - samme dag vælger hun selvfølgelig at komme i sin første løbetid. Men dagen udløser også adgangsbillet til at gå championatspor i Sverige, hvis man på forhånd har anlægsprøven, fx en 1. præmie på 400 m/3 timer hjemmefra.

Også her er forventningerne tårnhøje, for den lille sorte krudttønde har vist rigtig gode takter på træningssporene, som er noget anderledes fra de danske spor. 9 måneder og 1 dag gammel stiller hun på sit første spor :0) Svenskerne har fortalt os, at sporene er blevet reviderede og sværhedsgraden hævet, blandt andet med blodophold i wiedergangen. Uha, måske vi har indladt os på et område i en al for tidlig alder, men på med sporlinen, for vi har allerede bestilt 4 spor lige i rap.

Men krudttønden er ikke nem at dupere, så hun sporer røven ud af buskerne på det første spor :0) Finder anskudsstedet perfekt, sætter snuden i sporet og klarer diverse blodophold og knæk til ug. Skudtesten er heller ikke noget problem, og hun suser det sidste stykke vej til elgkloven, stopuret siger 13 minutter :0) Dommeren nikker anerkendende og det udløser da også en 1. præmie med hæderspris :0) mageløs lille Brown Hunter med en lige så mageløs hundefører i den anden ende af linen!

Okay, så er vi på sporet! På alle 4 spor går hun og Karl blændende, så det bliver til 4 stk. 1. præmier, heraf 2 med hæderspris :0) og det udløste den fornemme titel SEVCH - svensk vildtspor champion! Vi er så stolte af vores lille krudttønde, der i den grad viser personlighed, men også er blevet meget roligere og harmonisk.



Semester i det svenske består også af meget andet. Jeg jagter rundt i de svenske skove efter den herlige gudespise - kantareller, iført nyindkøbt svampekniv og kurv :0) Gæster fra Danmark har vi selvfølgelig også tid til. I år kom familien Baltsersen på besøg, og det meste af tiden blev brugt på Hallasjöen, hvor der blev fanget fisk, ikke i stride strømme, men alligevel...

Familien Sørensen fandt også vej til Ulvhult, men vi har desværre det problem at Isabella og Natasja ikke er så begejstrede for dyr :o( Det er lidt øv, for de kunne bare have det så godt sammen.


Ferien sluttede med en herlig sommerfest i Bohult. Hele familien Svensson havde været på stikkerne, og havde i den grad fået noget af et kalas stablet på benene :0) Der var mad og drikke, så det rakte til alle, og specielt Holger og Flisans vildsvinebøffer var fantastiske :0)

Ja, vi er i den grad priviligerede, at have et så herligt netværk i det svenske :0)


1 kommentar:

  1. Det lyder som den perfekte ferie - endnu engang stort tillykke med titlen, og så oven i købet i forbindelse med den første løbetid. Ganske godt klaret:))

    SvarSlet