fredag den 4. november 2016

Kønsmodning eller manglende lederskab…


Nu er ’hvalpen’ efterhånden blevet syv måneder, han er stadig hvalp ja, men nok mere unghund inde i perioden med den fysiske kønsmodning. Og ja, det kan mærkes, men man skal alligevel passe på med at sætte hundens manglende lydighed i bås med hundens udviklingsfaser, det er måske ligeså meget den grundlæggende basis, der ikke er tilstrækkelig og som peger direkte tilbage på hundeføreren. Point taken!

Vi har arbejdet med lydighed lige siden Dukan landede på matriklen. Han skal ikke nødvendigvis være verdensmester i den disciplin, men vi vil gerne have en nogenlunde lydig hund, der kommer når vi kalder, kan gå fornuftigt i line, gør ikke udfald mod andre hunde, og ja, i det hele taget være en velafbalanceret og socialiseret hund, som vi kan tage med alle steder.

Og det er han også langt hen ad vejen, men der er mangler, som jeg må tage på min kappe. Herhjemme er han en drøm at træne med, men når vi lander på træningspladsen i Hedensted med nye hunde i klassen, så slår han hjernen fra og siger: ”Tusind tak fordi du kørte mig herhen, men nu klarer jeg selv resten, og så kan du hente mig igen om en time”.

Er det på grund af kønsmodning, eller er det tegn på manglende lederskab? Jeg gætter på det sidste!

Jeg tager det absolut som et wake-up-call, og hellere nu end om et år, hvor problemerne er blevet meget større og en hanhund, der kilomæssigt er noget tungere at håndtere.
 
 

Så nu er vi gået i hvalpe træningslejr J og det er åbenbart hårdt J
Back to basic – startende med at have endnu mere fokus på kontakten, for er den ikke i orden, er der ikke noget at bygge videre på. Indkald med diverse distraktioner bliver den disciplin, der skal hegles igennem, for det er absolut det svageste punkt.

Men ellers går det godt J Han er en herlig og glad hund, og vi elsker ham højt. Vi skal nok få det der lydighed på plads, det tager måske bare lidt længere tid J

På sporet er han super god, men tempoet skal sættes lidt ned – det er så Karls udfordring J og det må blive i et nyt afsnit J

Ingen kommentarer:

Send en kommentar